Αν…

Κι αν τα όνειρά σου σε τρομάζουν τόσο πολύ, δούλεψε για να ξεπεράσεις τους φόβους σου…σκεφτόμουν. Δούλεψε τόσο ώστε να φτάσεις σε ένα σημείο που θα ξέρεις ότι η δύναμή σου είναι πολύ πιο ισχυρή από κάθε αμφιβολία. Κι αν οι αλλαγές φαντάζουν τόσο δύσκολες και παράξενες, δώσε χρώμα σε κάθε σου πνοή να μετατρέψεις τη δυσκολία σε έναν πίνακα δημιουργίας.

Να μετατρέψεις τη δυσκολία σε κάτι για το οποίο αξίζει να αφιερώσεις κάθε σου στιγμή. Κι αν δε ξέρεις πλέον ποιος είσαι έπειτα από όλα αυτά που έχεις ζήσει…συνέχισε, ελπίζοντας να χτίσεις ένα νέο «εγώ» το οποίο θα είναι ευτυχισμένο και υπερήφανο για όλες τις πληγές και τα σημάδια του. Γιατί ήταν τα σημάδια αυτά που σε έκαναν να είσαι εδώ σήμερα. Κι αν εξακολουθείς να φοβάσαι ότι θα αποτύχεις, διάβασε περισσότερο, μάθε περισσότερα, κάνε περισσότερα, ώστε να έχεις όλα τα όπλα να φτάσεις στην επιτυχία. Κι αν ακόμη δεν έρθει, να είσαι προετοιμασμένος και να κάνεις ξανά μια νέα δοκιμή. Κι αν μια ζωή αισθανόσουν ένα τίποτα, κι αν μια ζωή τη ζούσες σαν να μην αξίζεις –τότε σήκωσε το κεφάλι σου ψηλά και κοίταξε τον ουρανό με τα δάκρια στα μάτια, και νιώσε υπερήφανος για ό, τι κι αν ήταν αυτό που έχτισες μέσα σου. Για ό τι κι αν ήταν αυτό που προσέφερες στον εαυτό σου και τους γύρω σου. Και νιώσε υπερήφανος γιατί παρόλο που αισθανόσουν ένα τίποτα, μπόρεσες να γίνεις ένα κάτι και να μάχεσαι με όλη τη δύναμη ψυχής που διαθέτεις για να στολίσεις το κάτι σου με χαμόγελο και αγάπη. Κι αν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά. Μείνε. Μείνε εσύ, για σένα. Γιατί αν χαθείς εσύ για σένα, τότε κανένας άλλος δε θα μπορέσει να είναι δίπλα σου.

Ελπίδα Βεριτά

Απευθυνθείτε στην Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» εάν υποφέρετε από ψυχολογικά προβλήματα, εάν έχετε μια διαταραχή που επηρεάζει τη σκέψη σας, τα συναισθήματά σας, τη διάθεσή σας, την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με τους άλλους ή τον τρόπο που καθημερινά λειτουργείτε.

Μιλήστε Τώρα με έναν Σύμβουλό μας

+30 2810 23 24 01