Επιζήμια Παρανόηση

Γιατί να πληρώνεις τόσα χρήματα σε κάποιον απλά για να σε ακούσει, αφού μπορείς να βγάλεις τη θλίψη σου στους κολλητούς σου δωρεάν;

Αυτή η επιζήμια παρανόηση έρχεται από πάσχοντες που νιώθουν απελπισμένοι κι από τους οικείους τους που είναι απογοητευμένοι και δυσχεραίνει την ανάρρωση. Το θέμα είναι ότι οι κολλητοί σου δεν ξέρουν τι να σου πουν. Η ψυχοθεραπεία δεν σημαίνει απλή κουβέντα. Πληρώνεις για να έχεις την πείρα κάποιου που γνωρίζει την ψυχική σου διαταραχή καλύτερα από εσένα και τους φίλους σου.

Η διαδικασία μπορεί να είναι χρονοβόρα και να μοιάζει με άσκοπη προσπάθεια. Οι πρώτες συνεδρίες πιθανότατα θα περιέχουν εξηγήσεις για το παρελθόν σου. Ορισμένες ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι όπως η Διαλεκτική Συμπεριφοριστική Θεραπεία εμπεριέχουν μαθήματα για τους μηχανισμούς αντιμετώπισης ή για στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα δύσκολα συναισθήματά σου.

Αν ο γιατρός σου προτείνει φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις πολλά φαρμακευτικά σχήματα, μέχρι να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε σένα. Επίσης, συνεχώς αναπτύσσονται νέες θεραπευτικές μέθοδοι.

Αν και κάποιες φορές, τίποτα απ’όλα αυτά δε σε βοηθάει ουσιαστικά, το να μένεις άπραγος και να μη δοκιμάζεις θεραπείες, σίγουρα δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα.

Απευθυνθείτε στην Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» εάν υποφέρετε από ψυχολογικά προβλήματα, εάν έχετε μια διαταραχή που επηρεάζει τη σκέψη σας, τα συναισθήματά σας, τη διάθεσή σας, την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με τους άλλους ή τον τρόπο που καθημερινά λειτουργείτε.

Μιλήστε Τώρα με έναν Σύμβουλό μας

+30 2810 23 24 01