ΔΡ. ΕΥΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΠΑΚΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Η Εύα-Μαρία Τσαπάκη, BSc(Hons), MBBS, MSc, MRCPsych, PhD(London), είναι ψυχίατρος και έχει την επιστημονική διεύθυνση της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος». Σπούδασε Φαρμακολογία στο King’s College του Λονδίνου και Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου St. George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Yπηρέτησε ως ειδικευόμενη Ψυχιατρικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία St. George’s, Springfield και Maudsley & Royal Bethlem του Λονδίνου, ενώ ανακηρύχθηκε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων της Μ. Βρετανίας το 2003, οπότε και απέσπασε τη μοναδική υποτροφία του Κολλεγίου για σπουδές στο εξωτερικό. Μετεκπαιδεύτηκε στις Διαταραχές του Συναισθήματος στο Διεθνές Κέντρο για τη Διπολική Διαταραχή υπό τη διεύθυνση και την εποπτεία του Ross Baldessarini στο Νοσοκομείο McLean της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard. Με την επιστροφή της στο Λονδίνο, συνέχισε να υπηρετεί στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας της Μ. Βρετανίας ως επιμελήτρια Ψυχιατρικής μέχρι την ανάληψη της επιστημονικής διεύθυνσης της Κλινικής Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» το 2011. To 2003 ολοκλήρωσε σπουδές στην Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Νοσοκομείο St. George’s) και το 2006 απέκτησε Δίπλωμα στην Κλινική Ψυχοφαρμακολογία από τη Βρετανική Εταιρία Ψυχοφαρμακολογίας. Το 2007, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στις Νευροεπιστήμες του Συναισθήματος από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ενώ το 2009, ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πάνω στην ψυχο-φαρμακογενετική και την ψυχο-φαρμακογονιδιωματική.
MEET
OUR
TEAM

Η κα Τσαπάκη έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων και ενός βιβλίου με τίτλο: «Εγχειρίδιο της Σχιζοφρένειας», που δημοσιεύτηκε το 2005. Μεταξύ των βραβεύσεών της, περιλαμβάνονται το βραβείο Young Scientist Award στο 11ο Χειμερινό Εργαστήριο Επιστημών για τη Σχιζοφρένεια (2002), το βραβείο Έρευνας στο 5ο Διεθνές συνέδριο Νευροψυχιατρικής (2004), το Βραβείο Νέου Ερευνητή στο 20ο Διεθνές Συνέδριο της Έρευνας για τη Σχιζοφρένια (2005) και το Βραβείο για δημοσίευση σε μορφή poster στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τον Εγκέφαλο και τη Συμπεριφορά (2007). Είναι μέλος πολλών διεθνών οργανώσεων, όπως το Royal College of Psychiatrists, London, UK (RCPsych), η World Psychiatric Association (WPA), η British Association for Psychopharmacology (BAP), η International Society for Psychiatric Genetics (ISPG), το European College of Neuro- Psychopharmacology (ECNP) και η American Psychiatric Association (APA).

Σήμερα, είναι επισκέπτης ερευνήτρια και συνεργάτις στο Διεθνές Πρόγραμμα για τη Διπολική Διαταραχή της Ιατρικής Σχολής του Harvard και επιστημονικός συνεργάτις στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Απευθυνθείτε στην Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» εάν υποφέρετε από ψυχολογικά προβλήματα, εάν έχετε μια διαταραχή που επηρεάζει τη σκέψη σας, τα συναισθήματά σας, τη διάθεσή σας, την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με τους άλλους ή τον τρόπο που καθημερινά λειτουργείτε.

Μιλήστε Τώρα με έναν Σύμβουλό μας

+30 2810 23 24 01