Αξιόπιστες Πηγές Ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία

Με λίγες μόνο κινήσεις, έχουμε πλέον πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για την υγεία και την ιατρική από όσες είχαμε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Οι αξιόπιστες ιατρικές πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να  συμμετέχετε πιο ενεργά στη δική σας υγειονομική περίθαλψη, ώστε να μπορείτε να συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να λάβετε συνειδητές αποφάσεις για την προστασία της υγείας σας.

Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι πληροφορίες στο Διαδίκτυο αξιόπιστες και αυτό επεκτείνεται και στην ψυχική υγεία. Ορισμένοι ιστότοποι δημοσιεύουν ανακριβείς ιατρικές πληροφορίες ή πληροφορίες που βασίζονται στις προκαταλήψεις που υπάρχουν γύρω από τις ψυχικές νόσους. Άλλοι ιστότοποι δεν είναι ενημερωμένοι. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημοσιεύσει πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο – επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και μη ειδικοί. Η επιλογή των αξιόπιστων ιστότοπων μπορεί να είναι πρόκληση. Τι πρέπει να αναζητήσετε κατά την αξιολόγηση της ποιότητας των πληροφοριών για την υγεία στους ιστότοπους; Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις από τον Οδηγό MedlinePlus για την Ασφαλή Διαδικτυακή Αναζήτηση, μια υπηρεσία της Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης των ΗΠΑ στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά οποιονδήποτε ιστότοπο, αναζητείστε την πηγή. Κατά γενικό κανόνα, οι ιστότοποι που χρηματοδοτούνται από ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες είναι αξιόπιστα σημεία εκκίνησης. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε διαδικτυακά φόρουμ ψυχικής υγείας: Το να πιστεύετε πληροφορίες ή να ακολουθείτε συμβουλές από μη επαγγελματίες σχετικά με ψυχικές διαταραχές και θεραπείες μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Ακολουθούν ορισμένα σημεία εκκίνησης για αξιόπιστες διαδικτυακές πληροφορίες σχετικά με την ψυχική υγεία και τις ψυχικές ασθένειες:

Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (NIMH)

http://www.nimh.nih.gov/index.shtml

Βρείτε πληροφορίες για νέους

http://findyouthinfo.gov/youth-topics/youth-mental-health

MedlinePlus (Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας) http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/mentalhealthandbehavior.html

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)

http://www.cdc.gov/mentalhealth/

Διαχείριση κατάχρησης ουσιών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας (SAMHSA)

http://www.samhsa.gov/

Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση

http://www.psychiatry.org/mental-health

Αμερικάνικη Ψυχολογική Ένωση

http://www.apa.org/

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής

http://www.aacap.org/

Ψυχική Υγεία Αμερική

http://www.mentalhealthamerica.net/

Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια (NAMI)

http://www.nami.org/

Το Ίδρυμα Κιμ

http://www.thekimfoundation.org/

Κλινική Mayo

http://www.mayoclinic.org/patient-care-and-health-information

http://psychcentral.com/

Ψυχολογία Σήμερα

http://psychologytoday.com

Κέντρο Προώθησης Θεραπείας

http://www.treatmentadvocacycenter.org/

WebMD – http://www.webmd.com/mental-health/default.htm

Υγεία στο Διαδίκτυο (παρέχει πιστοποίηση Κώδικα Συμπεριφοράς για ιστότοπους ιατρικής και υγείας)

http://www.hon.ch/HONcode/Patients/Visitor/visitor.html

Απευθυνθείτε στην Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» εάν υποφέρετε από ψυχολογικά προβλήματα, εάν έχετε μια διαταραχή που επηρεάζει τη σκέψη σας, τα συναισθήματά σας, τη διάθεσή σας, την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με τους άλλους ή τον τρόπο που καθημερινά λειτουργείτε.

Μιλήστε Τώρα με έναν Σύμβουλό μας

+30 2810 23 24 01