Προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή
φροντίδα και άνεση

Επείγουσα ανάγκη Ψυχικής Υγείας στην Κρήτη

Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος», Ηράκλειο

Η ψυχική ευεξία βρίσκεται στον εγκέφαλο και επηρεάζεται από την ανατροφή, την ευφυΐα και τα γονίδιά μας. Η δύναμη της θέλησης δεν μπορεί να εγγυηθεί την ψυχική ευεξία. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τα συμπτώματα ψυχικής υγείας μπορούν να σταθεροποιηθούν, να βελτιωθούν και να ανακουφιστούν με σωστή διάγνωση και κατάλληλο και ολοκληρωμένο θεραπευτικό σχέδιο.

Δρ. Εύα Τσαπάκη,
BSc (Hons), MBBS, MSc, MRCPsych, PhD(Λονδίνο)

Μια πλήρως εκπαιδευμένη ψυχοφαρμακολόγος και σύμβουλος ψυχιάτρων στα Νοσοκομεία Royal Bethlem και Maudsley στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου που ειδικεύθηκε σε ψυχωτικές διαταραχές και διαταραχές της διάθεσης στη Διεθνή Κοινοπραξία για την έρευνα στις  Διπολικές και Ψυχωτικές Διαταραχές στο νοσοκομείο McLean της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, διοικεί την Κλινική, προσφέροντας τα πλέον σύγχρονα προγράμματα αξιολόγησης και ανάρρωσης στοχεύοντας προς την ψυχική ευεξία.

Ποιοι είμαστε:

  • Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας που εργάζονται ως διεπιστημονική ομάδα στη μοναδική ιδιωτική Κλινική Ψυχικής Υγείας στο νησί της Κρήτης.
  • Λειτουργούμε εδώ και πάνω από 50 χρόνια, αλλά οι εγκαταστάσεις μας έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα σε πρότυπα καταλύματος 5 αστέρων.
  • Είμαστε ο συνεργάτης σας για την οξεία ψυχική φροντίδα καθώς αντιμετωπίζουμε τα πρώτα ψυχωτικά επεισόδια, τα σοβαρά επεισόδια διαταραχής της διάθεσης, τα προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ, τις διαταραχές της συμπεριφοράς με δευτερογενή συμπτώματα που σχετίζονται με συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις διαταραχές συμπεριφοράς στους ηλικιωμένους.

Ειδικές υπηρεσίες για νέους ενήλικες

Πρόκειται για  ένα καλά δομημένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει φαρμακοθεραπεία, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, διατροφική υποστήριξη και κινησιολογία, ανάλογα με την περίπτωση. Αντιμετωπίζει όλα τα ψυχικά και συμπεριφορικά προβλήματα στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 25 ετών.

Τι κάνουμε

  • Ασχολούμαστε με έκτακτες καταστάσεις ψυχικής υγείας.
  • Καλύπτουμε τις ανάγκες ψυχικής υγείας κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην Ελλάδα.
  • Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει την αξιολόγηση των ασθενών, την αναθεώρηση της φαρμακευτικής αγωγής και την ανανέωση συνταγών, τη σταθεροποίηση επεισοδίων οξείας ψυχικής υγείας, τον προγραμματισμό για επανένταξη στην κοινότητα όπου ζει ο ασθενής και την παράδοση του σχεδίου θεραπείας που ξεκίνησε στην κλινική μας στην τοπική ομάδα ψυχικής υγείας.

Πως το κάνουμε

  • Προσφέρουμε 24ωρη εξυπηρέτηση για εσάς και τους δικούς σας.
  • Το προσωπικό μας είναι εξειδικευμένο για τη φροντίδα των διεθνών ασθενών.
  • Προσφέρουμε συμβουλές, βοήθεια, παραλαβή και μεταφορά πριν από την είσοδό σας στην κλινική μας και διευκολύνουμε επίσης τις ρυθμίσεις προσαρμογής στην πτήση, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον επαναπατρισμό του ασθενούς μετά το εξιτήριο από την κλινική.
  • Το κλινικό μας δίκτυο μας επιτρέπει να προσεγγίζουμε ασθενείς σε κρίση σε όλη την Ελλάδα και να τους μεταφέρουμε στην κλινική μας από τα περισσότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας.

Η ειδική υπηρεσία μας για διαταραχές της συμπεριφοράς

στους ηλικιωμένους καλύπτει όλες τις ψυχικές ανάγκες ευεξίας σε ηλικία άνω των 65 ετών. Αντιμετωπίζει την ψυχική και σωματική ευεξία και προάγει τη γνωστική βελτίωση συνήθως με προγράμματα ενός έως έξι εβδομάδων. Η εκπαίδευση και η υποστήριξη των φροντιστών συμπεριλαμβάνονται, επίσης,  στην υπηρεσία αυτή.

Η ειδική υπηρεσία μας για τις εξαρτήσεις και τη διπλή διάγνωση

καλύπτει όλο το φάσμα της χρήσης ναρκωτικών και της εξάρτησης που συνδυάζεται με ψυχικές ασθένειες. Αυτό το πρόγραμμα στοχεύει στην πλήρη αποχή και την επαναφορά της πλήρους πνευματικής ευεξίας. Περιλαμβάνει περιόδους διάρκειας τεσσάρων έως έξι εβδομάδων για αποτοξίνωση και αξιολόγηση τόσο των ψυχικών όσο και των σωματικών αναγκών ασθενών που διαμένουν στην κλινική, ακολουθούμενες από την αποκατάσταση τους  εκτός κλινικής και / ή ημερήσιων ασθενών.

Είμαστε η μόνη ιδιωτική κλινική ψυχικής υγείας στο νησί της Κρήτης που μπορούμε να εκδώσουμε τα κατάλληλα έγγραφα που δηλώνουν ότι ένα ψυχιατρικό περιστατικό που χρειάστηκε νοσηλεία μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς.

Εάν θέλετε να μιλήσετε με εμπιστοσύνη σε ένα μέλος της ομάδας μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

Close Menu