Από το 1967...

Ιστορικό

Η ιδιωτική νευρο-ψυχιατρική Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1967 από το νευρολόγο-ψυχίατρο Ιωάννη Κων/νου Τσαπάκη, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, μετά την εξειδίκευσή του στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, πρωτοπόρο της εποχής του στην ψυχική υγεία της Κρήτης, ο οποίος και είχε την Επιστημονική Διεύθυνση της Κλινικής μέχρι το 2002.

Από το 2002 μέχρι την ανάληψη της Επιστημονικής Διεύθυνσης από την Δρ. Ευαγγελία Τσαπάκη το 2011, την Επιστημονική Διεύθυνση της Κλινικής είχε η Ψυχίατρος Θεοδώρα Αδρακτά – Ξυλούρη, ενώ από το 2014 Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κλινικής είναι ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Εμμ. Δολαψάκης.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» παραμένει η μοναδική ψυχιατρική Κλινική σε όλη την Κρήτη.

Η Κλινική προσφέρει εντατική παρακολούθηση και φροντίδα σε ένα προστατευμένο πλαίσιο με σκοπό την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και θεραπεία διαταραχών συμπεριφοράς.

Οι υπηρεσίες της κλινικής είναι διεθνώς πιστοποιημένες κατά τα Πρότυπα EN ISO 9001:2008 και EN ISO 22000:2005.

Διαβάστε επίσης:

Φιλοσοφία

Πρωταρχικός στόχος μας είναι η προσφορά με κάθε τρόπο στο συνάνθρωπο που βρίσκεται σε αδύναμη φάση της ζωής του, παρέχοντάς του ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.

Οι Αξίες μας

Νιώθουμε έντονα τον βαθμό της υπευθυνότητας μας για την ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου στο οποίο απευθυνόμαστε και αναγνωρίζουμε αυτή μας την ευθύνη έναντι της ευρύτερης κοινότητας.

Διαδικασία Νοσηλείας

Η ιδιωτική ψυχιατρική Κλινική «Άγιος Χαράλαμπος» ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1967 από το νευρολόγο-ψυχίατρο Ιωάννη Κων/νου Τσαπάκη, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών.

Εγκαταστάσεις

H Κλινική, ανακαινισμένη το 2017, διαθέτει Τμήμα Κλειστής Νοσηλείας με δυναμικό 36 κλινών. Διαθέτει τρίκλινα, δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο.
Close Menu