ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΔΙΑΚΑΚΗ
(ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ)

Η Καλλιόπη Διακάκη είναι ιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κω και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου ως ειδικευόμενη παθολογίας. Από το Μάρτιο του 2018 εργάζεται στην Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος», σε αναμονή για έναρξη ειδικότητας Ψυχιατρικής.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές εθελοντικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν συμμετοχή σε ομάδες προαγωγής υγείας σε σχολεία προς ενημέρωση μαθητών για θέματα όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η παχυσαρκία. Έχει λάβει μέρος στην υποστήριξη μεταναστών στο Καστελόριζο σε συνεργασία με το πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, ενώ συμμετείχε και στο δίμηνο πρόγραμμα «Ethiopian Project» με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη οροθετικών ασθενών στην Addis Ababa.

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει και έχει συμμετάσχει τόσο με προφορικές ανακοινώσεις όσο και με e-poster αλλά και με ομιλίες σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τα γνωστικά ελλείμματα σε ασθενείς με ψυχική νόσο καθώς και η χρήση του νευροψυχολογικού ελέγχου στην αξιολόγηση συμπεριφορικών διαταραχών.

Close Menu