ΙΣΜΗΝΗ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ​
(ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ​)

Ονομάζομαι Ισμήνη Κοψαχείλη, κατάγομαι από την Καβάλα και εργάζομαι ως Ψυχολόγος από το 2008 στη Κλινική Ψυχικής Υγείας ‘Άγιος Χαράλαμπος’, μετά από την ολοκλήρωση 9 μηνου  προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής εμπειρίας STAGE. 

Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στη Μεγ. Βρετανία και το 2000 απέκτησα τον βασικό τίτλο σπουδών BA(Hons) στον τομέα της Ψυχολογίας (DeMontfortUniversity, MiltonKeynes).  Στη συνέχεια, το 2002 ολοκλήρωσα το πρώτο μεταπτυχιακό (MSc) με τίτλο ‘Ψυχολογικές Προσεγγίσεις στην Υγεία’ (UniversityofBedfordshire) και το 2004 το δεύτερο μεταπτυχιακό (MSc) στην ‘Εξελικτική Ψυχολογία’ (UniversityofCentralLancashire).  Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών εργάστηκα στο ιδιωτικό και δημόσιο αγγλικό σύστημα υγείας (NHS).

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής μου κατάρτισης το 2012 ολοκλήρωσα  τοδιετές Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο ΄Ψυχοκοινωνική αποκατάσταση & ψυχοκοινωνικές θεραπευτικές προσεγγίσεις’ στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχιατρικής Υγιεινής  (ΕΠΙΨΥ) με έδρα την Αθήνα.

Το 2018 ολοκλήρωσα το τρίμηνο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (e-learning) του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης με τίτλο ‘Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής’ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών  (ΕΚΠΑ). 

Έχω παρακολουθήσει πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, πανευρωπαϊκά και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών και στην παρουσίαση πρόσφατων επιστημονικών ερευνών.

Στην Κλινική Ψυχικής Υγείας ‘Άγιος Χαράλαμπος’ οι αρμοδιότητες μου περιλαμβάνουν την συνεργασία με την υπόλοιπη διεπιστημονική ομάδα, την ψυχολογική αξιολόγηση, την ατομική και την ομαδική ψυχοθεραπεία, την χορήγηση και την βαθμολόγηση ψυχομετρικών εργαλείων, την διεξαγωγή νευροψυχιατρικων δοκιμασιών, την έρευνα και τον συντονισμό, σε εβδομαδιαία βάση, ομάδων υποστήριξης και ψυχο-εκπαιδευσης εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών που βρίσκονται σε φάση μετα-νοσοκομειακης παρακολούθησης (follow-up). Από το 2010 είμαι επόπτρια πλαισίου για την κλινική πρακτική άσκηση (200 ωρών) προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Είμαι ιδρυτικό μέλος και ανήκω στην επιστημονική επιτροπή του Συλλόγου Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών «Ο Κρίκος», του Ηράκλειου, Κρήτης (από το 2009). Προσφέρω εθελοντική γραμματειακή υποστήριξη στο Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές ΄Υπέρβαση΄ με έδρα το Ηράκλειο και συντονίζω ομάδες ψυχο-εκπαιδευσης από την ίδρυση του. Επίσης, είμαι μέλος του τριμελούς εποπτικού συμβουλίου  και της επιστημονικής επιτροπής του Κοι.Σ.Π.Ε. Ηρακλείου ‘ΜΙΤΟΣ’.

Close Menu